Nicușor Dan fuge de o dezbatere cu Sebastian Burduja. Cum explică VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat într-un interviu la Digi24 că nu dorește o dezbatere cu candidatul PNL, Sebastian Burduja, pentru că vrea o alianță cu PNL în Consiliul General, în cazul în care va câștiga un nou mandat.

„Începutul e foarte bun, electoratul liberal m-a votat în 2020, aș vrea să mă voteze și acum, mai ales în persepctiva votului într-un singur tur, când un vot pentru candidatul de pe locurile 4-5 e un vot aruncat. Cred eu, pentru foarte mulți care votează PNL, alegerea este între mine și Cristian Popescu Piedone(...) Nu vreau să am o dezbatere cu Sebastian Burduja, pentru că într-o dezbatere se spun lucruri. Cineva te atacă, tu trebuie să îi răspunzi (...) „N-aș vrea să îl atac. Vreau o majoritate cu PNL în Consiliu, dacă câștig Primăria”, a spus Nicușor Dan într-un interviu la Digi24

Referitor la criticile pe care i le aduce Sebastian Burduja, Nicușor Dan a afirmat că „fiecare își face campania cum consideră de cuviință”.

Întrebat dacă este deranjat, primarul Capitalei a răspun că nu, motivând că „suntem în campanie electorală”, astfel că „totul e permis”.

Cu privire la voturile împărțite cu contracandidatul liberal, Nicușor Dan a explicat că împart același electorat de dreapta, care l-a susținut pentru câștigarea mandatului în 2020, cu sprijinul PNL, USR și PMP.

Sebastian Burduja, candidatul PNL pentru Primăria Capitalei, l-a provocat pe Nicușor Dan la o dezbatere pe proiecte. În cadrul unei întâlniri în platoul unei televiziuni, Burduja i-a dăruit actualului edil cartea sa, intitulată „Plan pentru București”, și i-a transmis ca e nevoie de el înapoi în societatea civilă.

Conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro și publicat pe 30 aprilie, Nicuşor Dan se află pe primul loc în intenţiile de vot ale bucureştenilor pentru postul de primar general, cu 38,5 % din opţiuni, urmat de Cristian Popescu Piedone (PUSL) - 27,4%, Gabriela Firea (PSD) - 21,4%, Sebastian Burduja (PNL)- 10,1% şi de Mihai Enache (AUR)- 2,4%. 

Un alt sondaj realizat de Avangarde la comanda PSD arată că Gabriela Firea ar obține 24% din voturi, fiind la doar câteva procente de Nicușor Dan (31%), în vreme ce candidatul PUSL, Cristian Popescu Piedone are doar 20% dintre preferințele de vot ale bucureștenilor și se află pe un trend descrescător.

Nicușor Dan susține că nu vrea să îl atace pe contracandidatul său FOTO PMB
Nicușor Dan susține că nu vrea să îl atace pe contracandidatul său FOTO PMB
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite